Októbertől megújulnak a közszolgálati médiumok Októbertől megújulnak a közszolgálati médiumok

Októbertől megújulnak a közszolgálati médiumok

Október 1-jétől megújulnak a közszolgálati televíziós és rádiós csatornák. Az m1-en 36, a Duna és Duna2 csatornán 16 új műsor jelentkezik ősztől – jelentette be a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese.

A programok között SD és HD minőségű külső és belső gyártású műsorok szerepelnek, a többi közt heti és napi vetélkedők, gyermekműsorok, közszolgálati riportműsorok, improvizációs komédia, magyar akciófilm-sorozat, operaelőadás, politikai és társadalmi háttérműsor. Szabó László Zsolt elmondta: az m1 új műsorai közül tizenkét belső gyártású, míg a Duna csatornákon – amelyek közül a Duna Autonómia ezentúl a Duna 2 nevet viseli majd – hét belső gyártású.

Az m2 szeptember 24-én tematikus gyermek- és ifjúsági programmal jelentkezik – első ízben a magyar dráma napján a színházat alapul véve –, és év végéig három hasonló szombatot szán a fiataloknak – mondta Görög Athéna, az MTVA gyermek és ifjúsági műsorok főszerkesztője.

Bakonyi Péter, a Duna TV intendánsa arról számolt be, hogy a televízió a jövőben sávokban sugározza műsorait, a nézők így minden nap ugyanabban az időpontban láthatják az általuk kedvelt műsorokat. A többi közt filmklubbal, színvonalas sorozatokkal, jelentkezik a Duna. A Duna 2 kulturális csatornaként bontogatja szárnyait – mutatta be az átalakuló csatornát Daru Gábor intendáns. Mint mondta, itt opera- és koncertfelvételekkel, valamint színházi közvetítésekkel is találkozhatnak majd a nézők.

Az új műsorstruktúrák október 1-el lépnek életbe.

(premierfilm)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat