Londoni animációs kurzus résztvevőjéről dönt M. Tóth Géza


Személyesen találkozhat egy magyar diák a Phineas és Ferb című Emmy-díjas sorozat alkotóival októberben, Londonban egy animációs mesterkurzus keretében. Azt, hogy ki lesz a résztvevő, egy rajzpályázaton keresztül választják ki, a jelentkezők műveit M. Tóth Géza animációs rendező és producer bírálja el.

Először találkozhat magyar fiatal az Emmy-díjas Phineas és Ferb sorozat alkotóival, Dan Povenmire-el és Jeff „Swampy” Marsh-sal egy animációs mesterkurzus keretében a Disney Csatorna jóvoltából. Azoknak, akik szívesen ismerkednének meg a művészpárossal, nem kell mást tenni, csak lerajzolni legizgalmasabb nyári élményüket és elküldeni a verseny szervezőinek. A legjobb alkotás készítője október 8-án vagy 9-én utazhat Londonba, ahová 15 európai országból érkeznek ifjú tanoncok az egynapos kurzusra.

„A diákok számára meghatározó élmény bepillantani egy film készítésének kulisszatitkaiba. Ha rajztehetség is társul az animáció iránti érdeklődéshez, egy ilyen utazásnak a pályaválasztásban is szerepe lehet. Hiszek abban, hogy az utánpótlás nevelést segítik a hasonló kezdeményezések és támogatják azt a törekvést, hogy tehetséges animációs szakembereket és művészeket képezzünk” – véli M. Tóth Géza Balázs Béla-díjas animációs rendező, producer, aki a rajzpályázatot zsűrizi.

A Phineas és Ferb című sorozat már a harmadik évaddal jelentkezik Magyarországon szeptemberben.

A jelentkezéseket a csatornadisney@gmail.com e-mail címen, vagy a Merlin Communications Kft. postacímén (1062 Budapest, Pf.:779.) várják a szervezők szeptember 28-án 12.00-ig.

A pályázati kiírás további részletei INNEN tölthetőek le.Kapcsolódó