Steven Spielberg a producerek legnagyobb elismerését kapja


A Producerek Céhe minden évben odaítéli a David O. Selznick-díjat, amelyet most a producerként is aktív Spielberg is megkap.

A 23. alkalommal megrendezett Producerek Céhe Díjátadón kapja majd meg Spielberg a rangos elismerést következő januárban Los Angeles-ben. Az eddig Selznick-díjban részesültek névsora is igen illusztris, hiszen Clint Eastwood, Brian Grazer és Jerry Bruckheimer is megkapta már az elismerést.

A bejelentéssel egyidőben a Producerek Céhének két vezetője, Paula Wagner és Michael Manheim így nyilatkozott: „Mint mint minden idők legtermékenyebb filmkészítőinek egyike, Steven géniusza, képzelőereje és félelmet nem ismerő személyisége a játékfilmes szórakoztatás világában szinte egyedülálló. Steven a filmtörténet számos ikonikus filmje mellett dolgozott producerként és nincs kétségünk afelől, hogy a jövőben is izgalmas kalandokat, érzelmes történeteket, provokatív karaktereket és klasszikusokat ad majd a világ mozinézőinek.”

Spielberg sem maradhatott el méltatásban, így visszafelé is jutott bőven a bókokból: „David O. Selznick egy igazi legenda a producerek közt és hatalmas a megtiszteltetés, hogy összekapcsolnak a nevével és olyan kiváló filmkészítők társaságába kerülök, akik már megkapták az elismerést. Hihetetlenül hálás vagyok a producerek céhének.”

(HBO)Kapcsolódó