Magyar filmek először a Raindance Filmfesztiválon


Miklauzic Bence és Pejó Róbert rendezéseit először vetíti az Egyesült Királyságban a londoni Raindance Filmfesztivál. Moldoványi Ferenc alkotása a Kansas Nemzetközi Filmfesztivál döntősei között versenyez az Egyesült Államokban.

Két magyar film egyesült-királysági premierjére kerül sor a londoni Raindance filmfesztiválon a napokban. Az idén 19. alkalommal megrendezett seregszemle a nagyvilág független filmterméséből mutat be válogatást a Piccadilly Circus Apollo mozijában szeptember 28 – október 2. között. Miklauzic Bence A zöld sárkány gyermekei című második játékfilmje és Pejó Róbert rendezői díjas Látogatás című thrillere is bemutatkozik a londoni filmfesztivál közönségének. Mindkét alkotás a Berger József vezette Mythberg Films produkciójában készült 2010-ben.

Kép a Látogatás című filmből

Moldoványi Ferenc négy kontinensesen forgatott, gyereksorsokat bemutató kreatív dokumentumfilmjét, az Another Planet / Másik bolygó-t újabb nemzetközi filmdíjra jelölték. Ezúttal a Kansas Nemzetközi Filmfesztivál zsűrije, mely a holnap kezdődő fesztivál 13 döntőse közé terjesztette fel a többszörös díjnyertes, európai koprodukcióban készült mozgóképet.Kapcsolódó