Összeállt Soderbergh Liberace-filmjének stábja


Összeállt a híres amerikai előadóművész, Liberace életét bemutató televíziós film stábja: a Steven Soderbergh rendezésében készülő produkcióban Michael Douglas a főhőst, Matt Damon annak fiatal szerelmét játssza.

„Ez egy olyan történet, amely sokakat meg fog lepni” – jelentette ki Len Amato, az HBO Films elnöke, amikor kedden ismertette a produkció szereposztását.

A Behind the Candelabra című film a legendás zongoraművész magánéletét, a Scott Thorsonnal folyatott viszonyát is feltárja.

Az executive producer Jerry Weintraub lesz, a produceri feladatokat Gregory Jacobs és Susan Ekins látja el. Soderbergh LaGravenese forgatókönyvéből rendezi az alkotást. A felvételekre jövő nyáron kerül sor Los Angelesben, Las Vegasben és Palm Springsben.

„A film ötletének felmerülése óta két cél lebegett a szemünk előtt: legyen színvonalas, és minél több néző láthassa” – hangsúlyozta Soderbergh, elismerően méltatva az HBO szerepvállalását.

Az Oscar-díjas rendező tavasszal jelentette be, hogy visszavonul, a Liberace-filmen kívül már csak egy munkát, a The Man from U.N.C.L.E. című akciókalandot készíti el George Clooney főszereplésével.Kapcsolódó