Indul a nevezés – magyar filmeket is vár a Titanic!


Október 21-én megkezdődik a nevezés a 19. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra. Magyarország legnagyobb és legeredetibb nemzetközi filmes eseménye 2012. április 13–21. között hagyományosan erős programmal és egy örömteli újdonsággal várja az érdeklődőket.

A közel húsz éves múltra visszatekintő Titanic 2012-ben végre nemcsak a legizgalmasabb külföldi alkotásokat hozza el a magyar közönségnek, hanem a szervezők tervei szerint a magyar film ünnepe is lesz. Noha a fesztivál programjában korábban is szerepeltek már magyar vagy magyar vonatkozású alkotások, a hazai filmtermés igazi mustrája mindeddig a Magyar Filmszemle volt. A jelenlegi információk szerint azonban a Filmszemlét jövőre nem rendezik meg, ezért a Titanic ezt a szerepet magára vállalva tárt karokkal várja a hazai alkotók munkáit is.

Nevezni minden olyan egészestés és rövidfilmmel lehet, amely a 42. Magyar Filmszemle után készült, és Magyarországon még nem került nyilvános bemutatásra. A nevezési időszak 2011. október 21-től 2012. március 1-ig tart.

A fesztivállal kapcsolatban további információk és folyamatosan frissülő hírek olvashatók a Titanic honlapján, a www.titanicfilmfest.hu oldalon, illetve a www.facebook.com/titanicfilmfest címen.Kapcsolódó