Hamarosan kezdődik az 58. Országos Függetlenfilm Fesztivál Hamarosan kezdődik az 58. Országos Függetlenfilm Fesztivál

Hamarosan kezdődik az 58. Országos Függetlenfilm Fesztivál

A Magyar Független Film és Video Szövetség október 20. és 23. között 58. alkalommal rendezi meg Országos Függetlenfilm Fesztiválját, ezúttal Balatonkenesén, egyben megünnepli fennállásának 80. születésnapját is.

A nevezett 68 pályamű (közel 1000 percnyi filmanyag) előzsűrizése október 16-án fejeződött be. Az elő zsűri által kiválogatott 23 film, illetve egyenes ágon a tájegységi szemléken díjazott 12 film került a közel 8 órás versenyprogramba, így alakult ki a 35 alkotásból álló mezőny. A kiválasztott munkákat szakértő zsűri értékeli és díjazza a legjobb alkotásokat.

A versenyfilmeken túl további 10 alkotás került az információs vetítésbe, és több szakmai előadás ill. kerekasztal-beszélgetés színesíti a programot. Az év kiemelkedő függetlenfilmes eseménye időről időre több száz érdeklődőt vonz. A regisztrált fesztivállátogatók számára a vetítések és a kiegészítő programok látogatása ingyenes.

A versenyprogramban többek között vetítésre kerül Lichter Péter Kazetta című filmje, amely a lausanne-i Obló Film Festival-on elnyerte a fődíjat, Visky Ábel Csobbanás című alkotása, amely a 18. Diákfilmszemlén lett a legjobb, ill. László Józseftől az Autóstop, ami a III. AXN Filmfesztivált nyerte meg.

Esténként a zsűri nyilvános konzultációt tart, ahol az alkotók és az érdeklődők közreműködésével ízekre szedik az aznap látott filmeket. A közel 700 tagot számláló szövetség 1931-ben alakult, és idén ünnepli 80. születésnapját. Ennek alkalmából az idei program sok különlegességet ígér

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat