Befejeződött a Kopaszkutya Kettő forgatása Befejeződött a Kopaszkutya Kettő forgatása

Befejeződött a Kopaszkutya Kettő forgatása

A tabáni lejtőkön felvett interjúkkal ért véget Szomjas György filmrendező Kopaszkutya Kettő című filmjének forgatása csütörtökön. Az alkotás a Hobo Blues Band búcsúkoncertjéről, valamint a zenekari tagok életéről szól, és várhatóan december 9-től lesz látható.

A mű alapvetően dokumentumfilm lesz, tehát nem tekinthető az 1981-ben készült mozi folytatásának – hangsúlyozta Szomjas György filmrendező a sajtótájékoztatón.

Mint kifejtette, a Kopaszkutya Kettőnek három főszereplője van: Hobo (Földes László) énekes-szövegíró, Póka Egon basszusgitáros-zeneszerző és Deák Bill Gyula énekes, mellettük feltűnnek a zenekart és a 2011. február 11-12-i dupla búcsúkoncertet meghatározó zenészek, például Solti János dobos és Tátrai Tibor gitáros.

A filmet a februári koncerten kezdték el forgatni. Bemutatják az előkészületeket, a kőbányai próbákat, de forgattak teljesen fikciós jeleneteket is. Erről a rendező és a zenekar tagjai sem kívántak többet elárulni, azt azonban elmondták, a Kopaszkutya egyes jeleneteit rekonstruálták.

„Sajátos műfajú film lesz, a dokumentum-, a koncert- és a játékfilmet ötvözzük" – fogalmazott Szomjas György az MTI kérdésére válaszolva.

„A fikciós jeleneteket Kőbánya jellegzetes helyszínein rögzítettük, például egy fantasztikus aluljáróban. Ez egy egészen elvarázsolt hely, természetesen ki van írva, hogy Bill a király" – mesélte a rendező az MTI-nek. A bemutatót december 9-re tervezik, a premiert egy koncert kíséri majd, amelyet online és az e-cinema hálózaton keresztül is nyomon lehet követni, sőt - ha a technika lehetővé teszi – a magyar határon túl is látható lesz.

A film producere, Huszár Viktor beszámolt arról, hogy az alkotás mintegy húszmillió forintból forgott, a költségvetés nagy részét önerőből finanszírozzák, ezenkívül 3,5 millió forintot kaptak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium miniszteri keretéből.

A filmhez játékot is hirdettek: vállalkozó kedvű HBB-rajongóktól egyperces kisfilmeket várnak, az első három alkotás a Kopaszkutya Kettőbe is bekerül. A Tetovált lány-versenyre olyanok jelentkezését várják, akik elég izgalmasnak érzik tetoválásuk történetét. Az első helyezett rövid szerepet kap a filmben. A játékkal kapcsolatos további információk a film honlapján találhatók meg.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat