18 év után mutatják be River Phoenix filmjét


George Sluizer rendező eddig nem merte elővenni az 1993-ban készült Dark Bloodot, amelynek forgatása közben halt meg az akkor 23 éves színész drogtúladagolás következtében.

Joaquin Phoenix bátyja volt River, generációja nagy tehetségének tartották. Olyan filmekben szerepelt, mint az Üresjárat (Running on Empty), amelyért Oscarra és Golden Globe-ra jelölték 18 évesen. Láthattuk a Komputerkémekben, A Moszkító-partban és az Otthonom, Idahóban is. 1993. október 31-én a hollywoodi The Viper Room nevű mulató előtt vesztette életét drogtúladagolás miatti szívroham következtében.

A Dark Blood rendezője, George Sluizer most újravágja a filmet. Eddig azért tartotta magánál a felvételeket, mert attól félt, hogy elpusztítják azokat. A The Hollywood Reporternek azt nyilatkozta, hogy néhány kiegészítéssel jövőre be fogja tudni mutatni a kész alkotást. Felkérte például Joaquin Phoenixet, hogy néhány helyen szinkronizálja bátyját. „A két testvér hangja nagyon hasonló” – nyilatkozta. A rendező kapcsolatban maradt az évek során River Phoenix családjával.

A Dark Blood története szerint a főszereplő egy sivatagi nukleáris kísérleti telepen várja a világvégét. Ide érkezik egy híres hollywoodi színész házaspár, akiket Judy Davis és Jonathan Pryce alakítanak, hogy menedékre leljenek. A fiatal fiú viszonyba bonyolódik a feleséggel.

A holland gyártócég, az Eyeworks a film címét valószínűleg megváltoztatja majd. A bemutatót 2012-re tervezik.Kapcsolódó