Oscar-díjas film a 19. Alter-Native-on!


23 ország 56 filmje került be a 19. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál 11 órás versenyprogramjába, emellett azonban játékfilmekből sem lesz hiány. Ebben az évben 14 nagyjátékfilmet nézhet meg az Alter-Native közönsége, köztük több díjnyertes alkotást is. Ezek közé tartozik Susanne Bier Egy jobb világ (In a Better World) című filmje, amellyel a dán rendező elnyerte idén a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat.

Egy másik többszörösen díjazott alkotás Kocsis Ágnes Pál Adrienn című filmje, amely elnyerte tavaly a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) díját a 63. Cannes-i Filmfesztivál második legjelentősebb, az Un Certain Regard elnevezésű válogatásában. Idén pedig a magyar-holland-osztrák-francia koprodukcióban készült nagyjátékfilm elhódította az első ízben megrendezett ploieşti-i Arany Kárpátok Filmfesztivál fődíját is.

Természetesen a román filmipar is képviselteti magát az idei fesztiválon, méghozzá díjnyertes alkotással. Adrian Sitaru Din dragoste cu cele mai bune intenţii (Szívből jövő szeretetből) című nagyjátékfilmje a Locarnói Filmfesztiválon elnyerte a legjobb rendezőnek és a legjobb férfi főszereplőnek járó kitüntetést.

A fesztiválon vetítésre kerülő nagyjátékfilmek jegyzéke és egyéb információk megtalálhatók a www.madisz.ro honlapon.

A fesztiválbelépők ára tavalyhoz képest nem változott: a napijegy 10 lejbe kerül, az 5 napra szóló bérlet ára pedig 30 lej.Kapcsolódó