Magyar filmek fesztiválja Los Angeles-ben és a világhálón


A Visszatérés című Elek Judit-film és az Üvegtigris 3 nyitja meg holnap, november 9-én a hollywoodi Laemmle’s Sunset moziban a 11. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált, amely idén először az interneten is hozzáférhetővé teszi válogatását a közelmúlt magyar filmterméséből. (Magyar Filmunió)

Kép a Visszatérés - Retrace című filmből

A Bunyik Entertainment szervezésében a Los Angeles-i Magyar Főkonzulátus és a Magyar Filmunió közreműködésével kezdődik november 9-én a magyar filmek fesztiválja a világ filmfővárosában.

A 11. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált Elek Judit legutóbbi filmje, a Visszatérés nyitja meg. A Sunset Boulevard-i Laemmle moziban megrendezendő ünnepélyes fesztiválmegnyitón jelen lesz a főszereplő Kathleen Gáti. Elek Judit drámája mellett a közelmúlt legnagyobb hazai közönségsikere, az Üvegtigris 3 is látható lesz szélesvásznon a fesztiválmegnyitón.

A fesztivál keretében november 9–18. között 26 magyar játékfilm, továbbá számos dokumentumfilm is elérhető lesz az interneten. A válogatás tartalmazza többek között az Állítsátok meg Terézanyut!, Csak szex és más semmi, Szabadság, Szerelem című filmeket; a nagy közönségsikerekkel együtt több fesztiválnyertes szerzői film is látható lesz, többek között Nagy Viktor Oszkár Apaföld című rendezői vizsgafilmje, Groó Diana Vespája és Tóth Barnabás elsőfilmje, a Camembert Rose.

A 11. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál életműdíját idén Zsigmond Vilmos, magyar származású Oscar-díjas operatőr kapja meg. Az átadás az ünnepélyes főkonzuli fogadáson lesz, ahol sor kerül a Michael Curtiz-közönségdíj és a főkonzulátus Tony Curtis-különdíjának kiosztására is.Kapcsolódó