Holnapután kezdődik a 15. Faludi amatőrfilmszemle Budapesten


November 10–12. között szervezik meg a Remény – 15. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemlét és Fotópályázatot a magyar fővárosban. A rendezvénynek a hagyományokhoz híven az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont. 

Idén 138 filmes és 146 fotós pályamunka érkezett a megmérettetésre 22 országból. Az alkotók életkora változó: a 14–16 éves középiskolásoktól a 40–50 évesekig minden korosztály képviselteti magát, de elsősorban a 18–30 éves főiskolások, illetve egyetemisták közül került ki a nevezők derékhada.

A filmszemle idei zsűrielnöke Bereményi Géza író-filmrendező, a zsűri további tagjai: Buglya Sándor filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Győri Márk operatőr, Lázár Kovács Ákos esztéta.

A szemle hétvégéjén az Uránia Nemzeti Filmszínház egész nap nyitva áll az érdeklődők előtt. A tavalyi, közel 1200 látogató alapján idén – a kapcsolódó programokkal együtt – a szervezők 1400–1500 látogatóra számítanak. A filmszemle és a két hétig tartó, a filmszínházban megrendezett fotókiállítás is ingyenesen látogatható.

A Faludi Akadémia filmválogatással tiszteleg Bereményi Géza előtt. A fesztivál teljes programja elérhető a Faludi Ferenc Akadémia honlapján.Kapcsolódó