Mégsem Eddie Murphy vezeti az Oscar-gálát?


Brett Ratner után egy nappal Eddie Murphy is kiszállt a 2012-es Oscar-gálából, a producer utódja már megvan, az est házigazdájáé még nincs. (origo/nytimes)

Az február 26-ra tervezett Oscar-gála producere, Brett Ratner rendező lemondott a show megrendezéséről, egy nappal a házigazda Eddie Murphy is követte, pedig az elmúlt évekhez képest egy pörgősebb, viccesebb gálát állítottak volna össze.

A botrány Ratner új filmje (a Romániában és Magyarországon a hétvégén indító Hogyan lopjunk felhőkarcolót / Tower Heist) kapcsán adott interjúi miatt robbant ki, ahol több szerencsétlen megjegyzést is tett, például a forgatás előtti próbákra vonatkozóan: „próba? az mi? a próbálás a buziknak való”. Bár a rendező gyorsan kiadott egy közleményt, amiben elnézést kért, és az Oscar-gálát szervező Amerikai Filmakadémia is kiadott egyet, amiben elítélték ugyan a megjegyzését, de úgy nyilatkoztak, hogy ez még nem áll az útjába annak, hogy Ratner legyen az Oscar-gála producere, Ratner kedd este lemondta a felkérést.

Szerdán Eddie Murphy, a felhőkarcolós film sztárja is követte a rendezőt. Az Akadémia hamar talált új producert: Brian Grazer, akinek talán van némi esélye visszahívni Murphyt.
Kapcsolódó