A románok fele néz filmet tévében


Az IRES tegnap közzétett közvélemény-kutatási eredményeiből kiderül, hogy a tévénézés fő célja Romániában a mindennapokkal kapcsolatos információszerzés, a filmnézés háttérbe szorul.

A válaszadók szinte fele (47%-a) egy héten egyszer vagy annál ritkábban néz dokumentum- vagy ismeretterjesztő filmet a tévében, 37%-uk naponta, 16%-uk pedig soha nem kapcsol ilyen műsorra.

A megkérdezettek 50% néz játékfilmet napi rendszerességgel vagy néhányszor egy héten, 36%-uk hetente egyszer vagy ritkábban, 14%-uk soha.

A sorozatok és a szappanoperák népszerűsége sokkal kisebb: a válaszadók mindössze 23%-a néz filmsorozatot, 22%-uk szappanoperát mindennap (a „soha” válaszlehetőséget 39%, illetve 65% választotta).

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók közel felének (40%-ának) két tévékészüléke van otthon, 27%-ának egy, 21%-ának pedig négy vagy annál több tévéje van. Mindössze 0.2% válaszolta azt, hogy nincs televízió a lakóhelyén.

A televíziózási szokásokat felmérő telefonos kérdőívezést október végén végezték, az 1243 válaszadó 18 éves vagy annál idősebb, változatos társadalmi háttérrel és képzettségi szinttel rendelkezik. A hibalehetőség 2,8%.Kapcsolódó