Magyar mesterművek Észak-Angliában


A magyar filmművészet feledhetetlen mesterműveit tűzte műsorára a 25. Leedsi Nemzetközi Filmfesztivál. (Magyar Filmunió)

Yorkshire megye kulturális fővárosában november 3-án kezdődött és vasárnapig tart a fesztivál, amely idén Magyar Masterpieces címmel mutat be magyar filmválogatást, benne Szabó István Apa, Enyedi Ildikó Az én XX. századom, Fliegauf Benedek Rengeteg, Tarr Béla Sátántangó és A torinói ló, Jancsó Miklós Szegénylegények és a Még kér a nép, Makk Károly Szerelem és Huszárik Zoltán Szindbád című filmjeit.

A versenyprogramba Kardos Sándor tavaly készült, A sírásó című experimentális Rilke-átirata kapott meghívást, továbbá két magyar részvételű európai koprodukció, Adrian Sitaru legutóbbi játékfilmje, a Cor Leonis Films koprodukciójában készült Szívből jövő szeretetből (Best Intentions), valamint a Pusztai Ferenc vezette KMH Film részvételével készült, Rebecca Daly ír rendezőnő első játékfilmje, a Halálos ébredés (The Other Side of Sleep). Mindhárom alkotás először látható az Egyesült Királyságban.Kapcsolódó