Spanyol játékfilm forog Budapesten


Fernando Colomo spanyol filmrendező megkezdte Budapesten legújabb filmjének forgatását A Picasso banda címmel. (filmhu)

Az alkotást az Európai Film díjas José Luis Alcaine operatőr fényképezi, aki többek között Almodóvar A bőr, amelyben élek, Rossz nevelés, Volver, Kötözz meg és ölelj, Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című filmjeinek operatőre is volt, művészeti vezetője az Oscar-díjra jelölt Patrice Vermette, producere Beatriz de la Gándara, társproducere pedig Major István, akinek nevéhez többek között Dyga Zsombor Köntörfalak című alkotása is fűződik.

A játékfilm november 8-tól december 17-ig forog többek között Szentendrén, a Nyugati pályaudvaron, a Műcsarnokban, a Szépművészeti Múzeumban és a Várban. A filmet a FilmTeam gyártja.

A Picasso banda igaz történeten alapul. 1911-ben a Louvre-ból ellopták Leonardo da Vinci festményét, a Mona Lisát (La Gioconda). Nem sokkal később letartóztatták Pablo Picassót és barátját Guillaume Apollinaire-t, majd meggyanúsították őket a bűncselekmény elkövetésével. A film apropóját az adta, hogy pont 100 éve történtek azok az események, amelyek 1911-ben az egész világot bizonytalanságban tartották, illetve egészen a közelmúltig keveset tudtunk arról, hogy a letartóztatásnak, a gyanúsításnak milyen következményei voltak Picassóra nézve.Kapcsolódó