A bulgárok megbírságolják Hollywoodot A bulgárok megbírságolják Hollywoodot

A bulgárok megbírságolják Hollywoodot

A feláldozhatók 2. (The Expendables 2.) bulgáriai forgatási helyszínének tönkretételére hívta fel a figyelmet a Green Balkans környezetvédő szervezet. (FNE)

A zöldek szerint a stáb egy környezetvédelmi szempontból igen jelentős zóna, a Devetaska-barlang élővilágában okozott jelentős károkat. A szeptember végén kezdődött forgatás előkészületeinek részeként ugyanis a filmet koprodukcióban gyártó bulgár NU Boyana Film Studios letaroltatta a növényzetet a Devetaska-barlang környékén.

Bár a helyi hatóságok engedélyezték a forgatási helyszín kiépítését, a környezetvédők szerint ez végzetes lehet a több ezres denevérpopulációra nézve, amely éppen hibernálni készül – a barlangban többek közt 13 veszélyeztetett denevérfaj él.

Pleven város környezetvédelmi hatósága pénzbírságot fog kiszabni a stúdiónak. Az összeg 500-tól 5000 léváig (250–2500 euró) terjedhet.

A film rendezője Simon West, szereposztásában pedig több sztár kapott helyet: az előző A feláldozhatók rész rendezője és főszereplője, Sylvester Stallone, továbbá Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Jean-Claud Van Damme, Chuck Norris és Jet Li.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat