Diótörő 3D jótékonysági vetítéssel


December 8-án mutatják be a magyar mozik A diótörő háromdimenziós filmváltozatát. A szervezők jótékonysági vetítéseket szerveznek a premier előtt. A vetítésre meghívott hazai sztárok és gyermekeik által felajánlott ajándékokat a Magyar Vöröskereszt és a Mikulásgyár segítségével juttatják el a rászorulóknak. (kultúra.hu)

Andrej Koncsalovszkij rendező (Tango és Cash) Csajkovszkij balettjét adaptálta vászonra a legmodernebb digitális technológiával. A főszerepekben Elle Fanning (Super8, Benjamin Button különös élete, Bábel) és John Turturro (a Transformers-filmek, a Coen testvérek filmjei) látható. A film dalszövegeit a háromszoros Oscar-díjas zeneszerző, Tim Rice (Evita, Az oroszlánkirály, Aladdin) szerezte.

A jogtulajdonos és a moziforgalmazó közös jótékonysági vetítéseket szervez. December 5-én, hétfőn, Mikulás előestéjén a Cinema City Arénában ajándékgyűjtéssel egybekötött 3D-díszbemutatót tartanak ismert magyar színészek, művészek, sportolók, közéleti szereplők és gyermekeik számára. A szervezők azt kérik, hogy minden meghívott hozzon magával egy játékot. Az itt összegyűjtött ajándékokat az est házigazdája és a jótékonysági akció nagykövete, D. Tóth Kriszta és a DTK Show stábja december 9-én, a Mikulásgyár megnyitóján elsőként csomagolja be és adja postára a rászoruló gyerekeknek.

Az esti vetítés előtti délutáni előadáson, az MTVA és a Vertigo Média a Magyar Vöröskereszt közreműködésével hátrányos helyzetű, moziba nehezen eljutó gyerekek számára vetíti le a Diótörőt.Kapcsolódó