Mesekoncert a Puskin moziban


Egyedülálló mesekoncertet szervez a Budapest Film Zrt. december 11-én és 30-án a Puskin moziban. A Zakatoló Zenemoziban újraértelmeződnek a jól ismert rajzfilmek és diafilmek, élőzenével kiegészülve jelennek meg a vásznon.

A zenét Nagy Krisztián Tódor komponálta meg, aki 2005-ben alapította a Syntax Cinema Orchestrát, Magyarország első, mai napig egyetlen mozizenekarát. A némafilmeket is gyakran kísérő együttes tagjai mind jazz- és klasszikus zenészek. A műsorban bemutatott régi mesefilmek jellegzetes zenei betéteire és dallamaira épülve egy nagy részben megkomponált, kis részben pedig improvizált koncert készült. A zenekar a gyerekek zenei világához illő, érdekes hangszereken is játszik, úgy, mint a kazoo, a vihardob, a tilinkó és a kalimba. A műsor után a gyerekek kézbe vehetik, kipróbálhatják a hangszereket, találkozhatnak, beszélgethetnek a zenészekkel.

A közel háromnegyed órás műsorban öt mesefilmet, többek között a Leó és Fred, A kockásfülű nyúl, a Kétbalkezesek és a Magyar népmesék egy-egy epizódját és két diafilmet vetítenek élőzenei kísérettel.

A műsorra főleg a 3 és 10 év közötti gyerekeket várják, és bárkit, aki részese szeretne lenni ennek a sajátos mozi-, koncert- és meseélménynek.

A belépő 1100Ft, a családi jegy ára 3500 Ft (3 gyerek + 1 felnőtt vagy 2 gyerek+2 felnőtt). Jegyek a Puskin mozi pénztárában kaphatók. Kapcsolódó