Visszatér James Bond mellé Q


Újra megjelenik James Bond mellett Q, a „kütyümester": a szerepben a fiatal brit színészt, Ben Whishaw-t láthatja majd a közönség a Skyfall című filmben jövőre. (MTI)

Q-t az első Bond-filmben Robert Burton, majd 36 éven át Desmond Llewelyn játszotta: ő volt a Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton és Pierce Brosnan által megformált 007-es oldalán is a technikai felelős. A walesi színész 1999-ben hunyt el 85 évesen, helyére a Halj meg máskor című 2002-es fejezetben John Cleese érkezett – a Daniel Craig főszereplésével készült első két filmben azonban nem bukkant fel Q, így a karakter jövőre egy évtized után tér vissza.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a 31 éves Whishaw – aki leginkább a A parfüm – egy gyilkos történetéből lehet ismerős – szerepet kap a soron következő, 23. filmben, de mindeddig nem fedték fel, kit játszik majd. A Skyfall forgatása már zajlik, a stáb és a szereplőgárda – melynek Craig és Whishaw mellett Javier Bardem, Ralph Fiennes, Judi Dench, Bérénice Marlohe és Naomi Harris is tagja – munkája során Londonban és Isztambulban, valamint Kínában és Skóciában is megfordul.Kapcsolódó