Francia film kapta az Anilogue egészesetés animációs fődíját


Az Egy macska kettős élete című francia film kapta a bécsi Anilogue filmfesztivál egészestés animációs versenykategóriájának fődíját, amit első ízben osztottak ki. (MTI)

A Budapesten és Bécsben párhuzamosan zajló nemzetközi animációs filmmustrán idén először nemcsak a rövidfilmek, hanem az egészestés animációk is versenyeztek. A rövidfilmes díjakat a múlt hét végén adták át Budapesten, a nemzetközi zsűri kedden este a bécsi TopKinóban hirdette ki az új kategória győztesét – szerepel a fesztivál szervezőinek MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kettős életet élő, nappal házi cicus, éjjel tolvaj macskáról szóló fődíjas film Jean-Loup Felicioli és Alain Gagnol munkája. A Bastien Dubois francia rendező által vezetett zsűri a produkció magával ragadó, sodró lendületű stílusát, valamint az animáció, a képgrafika és a zene összhangját méltatta értékelésében.

Az egészestés mezőnyben szereplő kilenc animáció közül Tomas Lunek cseh rendező Alois Nobel című alkotása különdíjban részesült. A versenyprogramban volt Jankovics Marcell Az ember tragédiája című nagyszabású animációs művének világpremierje Budapesten.

A szerdán záruló nyolcnapos Anilogue filmfesztiválon 30 rövidfilmet és 9 egészestés animációs filmet láthattak a nézők.Kapcsolódó