Révész Balázs nyert az operatőrök lengyel fesztiválján


Révész Balázs nyerte a legjobb operatőrnek járó Kovács László-díjat Simonyi Balázs Finale című filmjéért az operatőrök november 23–december 3-án megszervezett nemzetközi filmfesztiválján a lengyelországi Bydgoszczban. (Magyar Filmunió)

Az évente más-más lengyel városban megrendezett Camerimage fesztivál egyetemista filmekből összeállított szekciójában vetítették Simonyi Balázs Finale című rövidfilmjét, amelynek operatőrét, Révész Balázst kitünették.

A nemzetközi zsűri tagja volt a Melankólia operatőre, Manuel Alberto, akit szombaton Európai Filmdíjjal tüntettek ki Berlinben, a lengyel származású Nastassja Kinski színésznő, valamint elnökként Roger Spottiswoode rendező.

A 8 perces Finale a Snittegylet és a Celluloid Műhely produkciója. A fotóművészként és újságíróként ismert Simonyi csattanós történetének két főszerepét Elek Ferenc és Kovács Lehel alakítoja.

A Finale korábban számos filmfesztiválon szerepelt, legutóbb elnyerte a szöuli ASIANA közönségdíját és a franciaországi Brestben megrendezett európai rövidfilmfesztiválon elismerő oklevelet kapott. A Magyar Filmszemlén a diákzsűri különdíjában részesült.
Kapcsolódó