Erdélyi mozik is vetítik a Kopaszkutya Kettőt


Péntektől vetítik a magyarországi mozik Szomjas György filmrendező Kopaszkutya Kettő című dokumentumfilmjét. A magyarországi bemutatóval egy időben erdélyi mozik is műsorra tűzik az alkotást.

A Kopaszkutya Kettő lesz az első magyar film, amely a határon túli magyar városokban a honi bemutatóval egy időben kerül a mozikba – tájékoztatta a film stábja az MTI-t. A Hobo Blues Band búcsúkoncertjéről, a zenekar történetének harminchárom évéről szóló mozgókép a nagyváradi Szabadság moziban, a kolozsvári Győzelem moziban, valamint Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Székelyudvarhelyen lesz látható, a szalontai Morgen moziban pedig december 17-től vetítik az alkotást.

„Sepsiszentgyörgyön a Kónya Ádám Művelődési Házban december 8-án este 20 órától a négynapos helyi Kortárs Magyar Filmnapok programjának nyitófilmjeként szerepel a Kopaszkutya Kettő” – olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy mivel a székelyföldi városok többségében nincs mozi, ezért kultúrházakban, helyi filmklubokban szerveznek vetítéseket. Nagyváradon és Kolozsváron magyar nyelven, román felirattal vetítik a Kopaszkutya Kettőt, a többi településen magyar nyelven fogják sugározni, felirat nélkül.

A film magyarországi premierjét csütörtökön 20 órakor a Barba Negra Music Clubban tartják. A vetítés után a film szereplői, Földes László Hobo, Deák Bill Gyula és Póka Egon exkluzív koncertet adnak.

A közlemény kitér arra is, hogy vidéken a hagyományos és az artmozik is műsorokra tűzik a filmet. A fővárosban a Művész mozi, a Toldi mozi és az Uránia Nemzeti Filmszínház játssza majd Szomjas György filmjét.Kapcsolódó