Magyar rendezőpáros a Sundance-en Magyar rendezőpáros a Sundance-en

Magyar rendezőpáros a Sundance-en

Baválogatták a Les Conquérants (Hódítók) című animációs rövidfilmet a 2012. január 19–29. között megszervezendő Sundance Filmfesztivál rövidfilmes programjának New Frontier szekciójába. A film francia–kanadai koprodukcióban készült, két rendezője magyar: Szabó Sarolta és Bánóczki Tibor. (kultúra.hu)

Szabó és Bánóczki a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, majd tanulmányaikat Londonban folytatták a Royal College of Art és a National Film and Television Schoolban. 2010-ben nyerték el a világ egyik legnevesebb animációs Artist in Residency programjában való részvételt a franciaországi Folimage Stúdióban. Itt készítették el a filmet a Canal+ és a National Film Board of Canada támogatásával.

A pixillációs és fotómontázs technikával készült Hódítók egy hajótörött párról szól, akik egy tengeri vihar után furcsa szigeten találják magukat. Miközben túlélésükért küzdenek – kezdetben a természettel, majd a tengerről érkező embertársaikkal harcolva – egy civilizáció felvirágzása és hanyatlása játszódik le a néző szeme előtt.

A filmet a Sundance után közvetlenül Európa legnagyobb rövidfilmes mustráján, a Clermont-Ferrand-i Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál 2012-es versenyprogramjában vetítik.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat