Hamarosan befejeződik a legdrágább német film forgatása


A végéhez közelednek az eddigi legdrágább német mozifilm, a Cloud Atlas (A felhőatlasz) forgatási munkálatai az Oscar-díjas Halle Berry és Tom Hanks főszereplésével. (kultúra.hu)

Az X-Filme berlini produkciós cég vezetője, Stefan Arndt szerint karácsony előtt készen lesznek a forgatással. A munkában részt vesz Grant Hill producer (Titanic), és Tom Tykwer, valamint Andy és Lana Wachowski rendezők (Mátrix-trilógia).

Százmilllió eurós költségvetésével a Cloud Atlas az első német kísérlet igazi nemzetközi kasszasiker készítésére. A főbb szerepekben Tom Hanksen, Halle Berryn kívül Hugh Grant, Hugo Weaving, Susan Sarandon, Ben Whishaw és Jim Broadbent látható.

A film irodalmi adaptáció, amely David Mitchell brit író 2004-ben megjelent Cloud Atlas című regénye nyomán készül. A regény története a 19. századi Ausztráliától egészen a jövőbeli, „posztapokaliptikus" Hawaiig nyújtózik térben és időben.

A hat szálon futó cselekmény jeleneteit Skóciában, Spanyolországban és Németországban veszik fel. A forgatások végeztével kezdődnek a film utómunkálatai. A Cloud Atlas várhatóan 2012 októberében kerül a mozikba.Kapcsolódó