Almodóvar filmje kapta a legtöbb jelölést a Goya-díjra


Pedro Almodóvar A bőr, amelyben élek című filmje kapta a legtöbb, összesen 16 jelölést a Goya-díjra. A rendezőn kívül a két főszereplő, Antonio Banderas és Elena Anaya is esélyes a legrangosabb spanyol filmdíjra.

Kép A bőr, amelyben élek című Almodóvar-filmből

A jelöléseket ma hozták nyilvánosságra Madridban.

Enrique Urbizu No habrá paz para los malvados című, Spanyolországban kasszasikert arató thrillerét 14 kategóriában jelölték, Benito Zambrano La voz dormida című háborús drámája és Mateo Gil Blackthorn című westernje pedig 11 jelölést kapott. Az említett négy alkotás – amelyek közül Almodóvar munkája a spanyolok nevezettje az Oscarra – a legjobb film Goya-díjára is esélyes, alkotóik pedig a rendezői díjat vihetik el.

Az Eva című sci-fi fantáziafilm 12 kategóriában került a legjobbak közé. A rendező, Kike Maíllo a debütáló játékfilmrendezők között lett a Goya várományosa.

A színészek mezőnyét Banderason kívül Jose Coronado (No habrá paz para los malvados), Luis Tosar (Mientras duermes) és az Eva főszereplője, Daniel Brühl alkotja. A színésznők díjára Anaya mellett a La chispa de la vida című filmben játszó Salma Hayek, valamint Inma Cuesta (La voz dormida) és Verónica Echegui (Katmandú: un espejo en el cielo) esélyes.

A legjobb európai filmek közé Cary Fukunaga Jane Eyre, Lars von Trier Melankólia, Michel Hazanavicius The Artist és Roman Polanski Carnage című alkotása jutott be az El País online beszámolója szerint.

A Goya-díjak ünnepélyes átadását február 19-én tartják. (MTI)Kapcsolódó