Witherspoon és Reynolds nagy szemeket mereszt Tim Burton kedvéért Witherspoon és Reynolds nagy szemeket mereszt Tim Burton kedvéért

Witherspoon és Reynolds nagy szemeket mereszt Tim Burton kedvéért

Reese Witherspoon és Ryan Reynolds játssza a főszerepeket a Tim Burton rendezésében készülő Big Eyes című filmben. A nagy, sötét szemű gyerekeket ábrázoló képeivel világhírt szerzett grafikusházaspárt, Margaret és Walter Keane-t fogják alakítani.

A Keane házaspár számos, kiszolgáltatott, elhagyott gyereket ábrázoló képet festett, amelyet a második világháború után árván maradt utcagyerekek ihlettek, akiknek a szemében súlyos kérdések kísértettek. A képek közös vonása a szereplőkre jellemző túlméretezett, sötét szem. A házaspár sokáig együtt festett, kiállították és eladták képeiket, majd válásuk után egy évtizeden keresztül vitáztak egymással a képeket illetően.

A rendező Tim Burton nagy rajongója Margaret Keane-nek, aki festett is számára egy képet egykori barátnőjéről, a fotómodell Lisa Marie-ről.

Az IndieWire szerint a Big Eyes című film produkciós munkálatai idén tavasszal kezdődnek. A forgatókönyvet Scott Alexander és Larry Karaszewski írta. Évek óta dolgoznak a projekten, és a vitában Margaret Keane-nek adnak igazat. A történetből fény derül a két művész különös kapcsolatára: Margaret fest, Walter learatja a babérokat. A félénk, de sértett Margaret válni akar, és a bíróságon bizonyítja be a tehetségét – ugyanekkor Walter Keane vállfájásra panaszkodik, azt mondja, emiatt nem tud festeni.

2008-ban nekifutottak már a Big Eyes-filmnek, a főszerepeket Kate Hudson és Thomas Haden Church vállalta, de  film végül nem készült el.

A két forgatókönyvíró – aki az Ed Wood, a The People vs. Larry Flint és a Man on the Moon című filmeket is jegyzi – a Big Eyesszal párhuzamosan egy másik filmterven is dolgozik, ugyancsak Tim Burtonnal együtt: a The Addams Family új verzióján.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat