Witherspoon és Reynolds nagy szemeket mereszt Tim Burton kedvéért


Reese Witherspoon és Ryan Reynolds játssza a főszerepeket a Tim Burton rendezésében készülő Big Eyes című filmben. A nagy, sötét szemű gyerekeket ábrázoló képeivel világhírt szerzett grafikusházaspárt, Margaret és Walter Keane-t fogják alakítani.

A Keane házaspár számos, kiszolgáltatott, elhagyott gyereket ábrázoló képet festett, amelyet a második világháború után árván maradt utcagyerekek ihlettek, akiknek a szemében súlyos kérdések kísértettek. A képek közös vonása a szereplőkre jellemző túlméretezett, sötét szem. A házaspár sokáig együtt festett, kiállították és eladták képeiket, majd válásuk után egy évtizeden keresztül vitáztak egymással a képeket illetően.

A rendező Tim Burton nagy rajongója Margaret Keane-nek, aki festett is számára egy képet egykori barátnőjéről, a fotómodell Lisa Marie-ről.

Az IndieWire szerint a Big Eyes című film produkciós munkálatai idén tavasszal kezdődnek. A forgatókönyvet Scott Alexander és Larry Karaszewski írta. Évek óta dolgoznak a projekten, és a vitában Margaret Keane-nek adnak igazat. A történetből fény derül a két művész különös kapcsolatára: Margaret fest, Walter learatja a babérokat. A félénk, de sértett Margaret válni akar, és a bíróságon bizonyítja be a tehetségét – ugyanekkor Walter Keane vállfájásra panaszkodik, azt mondja, emiatt nem tud festeni.

2008-ban nekifutottak már a Big Eyes-filmnek, a főszerepeket Kate Hudson és Thomas Haden Church vállalta, de  film végül nem készült el.

A két forgatókönyvíró – aki az Ed Wood, a The People vs. Larry Flint és a Man on the Moon című filmeket is jegyzi – a Big Eyesszal párhuzamosan egy másik filmterven is dolgozik, ugyancsak Tim Burtonnal együtt: a The Addams Family új verzióján.Kapcsolódó