Betiltották A tetovált lányt Indiában


Megtiltották az Oscar-jelölt A tetovált lány című thriller indiai mozis vetítéseit, mivel a rendező David Fincher nem volt hajlandó kivágni a filmből az erőszak- és szexjeleneteket.

Az indiai filmigazgatóság (Central Board of Certification) öt jelenet eltávolítását kérte; közülük kettőben Daniel Craig és Rooney Mara szeretkezik, egy másikban  pedig Mara szereplőjét, Lisbeth Salandert megerőszakolja kirendelt őre – számol be a The Guardian. Fincher megtagadta a változtatást, a Sony Pictures pedig kénytelen volt letenni a február 10-i bemutatóról.

„A Sony Pictures nem mutatja be A tetovált lányt – áll a cég mumbai-i fiókjának közleményében. – A cenzorok úgy döntöttek, a film nyilvános vetítésre alkalmatlan ebben a formájában, mi pedig eltökéltük, hogy támogatjuk és megvédjük a rendező látásmódját, és mint mindig, tiszteletben tartjuk az igazgatóság irányelveit.”

A Stieg Larsson regényéből készült második filmes adaptáció begyűjtött öt Oscar-jelölést, és a 90 millió befektetett dollárt hamarosan 200 milliós nyereségre változtatja.Kapcsolódó