Megnyílt az első digitális közszolgálati tévés videotár


Mostantól a Mazsola és Tádé, az Indul a bakterház és számos más emlékezetes archív mese, tévéműsor és film ugyanúgy tetszés szerint bármikor újra megnézhető a tévében, mint az m1 aktuális hír- és kulturális vagy éppen sikeres szórakoztató műsorai – jelentette be közös közleményében a UPC és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

A közszolgálati m1 gazdag kínálatú műsortára elérhetővé vált a legnagyobb hazai kábelszolgáltató UPC összes digitális televíziós előfizetője számára – írja az Index. A UPC videotár menüjében, az m1 csatorna műsortárában tematikus elrendezésben választhatnak a digitális tévés szolgáltatásra előfizetők a köztévében sugárzott hírek, közéleti, kulturális, gasztronómiai és szórakoztató műsorok, sorozatok, a legújabb és a legrégebbi archív filmek, illetve egykori népszerű meseműsorok között. A különböző tévéműsorok mellett alacsony díjért elérhetőek és 48 órán át akárhányszor megtekinthetőek az olyan egykori legendás mesesorozatok epizódjai is, mint a Frakk, a Mazsola és Tádé, a Vackor, a Kukori és Kotkoda, a Rémusz bácsi meséi, a Futrinka utca vagy a Dörmögőék kalandjai.

A régi magyar filmek kedvelői az m1 archívumából megnézhetik például az Indul a bakterházat, A Koppányi aga testamentumát, az Abigélt, a Bob herceget, vagy a Rózsa Sándor és az Ábel a rengetegben című filmeket. A jelenleg az m1-en vetített filmek nagy része a sugárzás után egy héten át megtalálható lesz a tárban. Az újonnan készülő és az MTVA kiadásában DVD-n is megjelenő filmek pedig a forgalmazás megkezdésével egy időben a digitális kábeltévés videotárba is bekerülnek majd. Az m1 videotára a továbbiakban folyamatosan frissül, és még tovább bővül majd.  Kapcsolódó