Lemaradt a célegyenesben A szellemlovas


Jócskán elmaradt a várakozásoktól a Szellemlovas-folytatás premier hétvégi bevétele Észak-Amerikában: a kasszasikerlista vezetését a Védhetetlen című akciófilm vette át.

Az 5 évvel ezelőtt mozikba került A szellemlovas bemutatása első három napján 45 millió dollárt keresett a Sony filmstúdiónak. A hét végén debütált folytatás, A szellemlovas: A bosszú ereje (főszerepben Nicolas Cage) iránti érdeklődés jóval kisebb volt: a nézők 22 millió dollárért váltottak rá jegyet az Egyesült Államokban és Kanadában. Az eredményen még szépíthet, hogy hétfőn nemzeti ünnep (Presidents Day) van Amerikában.

A boxoffice-listán az előző héten bemutatkozott Védhetetlen (Safe House, r. Daniel Espinosa) című film Denzel Washingtonnal a főszerepben kapaszkodott a csúcsra 24 millió dolláros bevétellel, az előzetes becslések szerint hajszálnyira mögötte végzett 23,6 millióval a múlt heti listavezető, a Fogadom (The Vow, r. Michael Sucsy) című romantikus dráma. A végleges adatok közzététele után az első helyért folyó verseny szorosabb lehet, vagy akár meg is cserélődhet a sorrend – idéz piaci elemzőket az MTI.

A legnézettebb filmek mezőnyében az Utazás a rejtélyes szigetre (Journey 2: The Mysterious Island, r. Brad Peyton) című kalandfilm került a negyedik helyre 20,1 millió dolláros jegyeladással, ötödiknek pedig a Reese Witherspoonnnal forgatott Kémes hármas (This Means War, r. Joseph McGinty Nichol) című akcióvígjáték futott be 17,6 millió dollárral.

A tavalyi visszaesés után a boxoffice-elemzők árgus szemmel figyelik a bevételek változását, és ezúttal is arról adtak hírt, hogy az előző év hasonló hétvégi eredményét sikerült túlszárnyalnia a mozis kasszáknak. Az idei észak-amerikai összbevétel már elérte az 1,42 milliárd dollárt. „Hollywood határozottan jó úton halad” – jelentette ki Paul Dergarabedian, a Hollywood.com szakértője.
Kapcsolódó