Magyarországra utazik Helen Mirren Az ajtó premierjére


Március 7-én, Szabó István új filmjének premierjére Budapestre látogat Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő.

Helen Mirren szerette ezt a szerepet, valamint többször hangot adott Magyarország, illetve Budapest iránti vonzódásának, így örömmel tesz eleget a meghívásnak – idézi Hábermann Jenőt, a film producerét az MTI. Tájékoztatása szerint az Oscar-díjas színésznő, aki Emerence-t, az írónő házvezetőnőjét alakítja a Szabó Magda-regény filmes adaptációjában, a díszbemutató napján érkezik Magyarországra és két napig marad Budapesten.

A producer kitért arra is, hogy Az ajtót egyszerre kezdik el vetíteni Budapesten és vidéken. A film világforgalmazója több országgal kötött már szerződést és további országokkal tárgyal.

Szabó István a producer felkérésére vállalta el a rendezést, a film pénzügyi hátterének megteremtése 3 évet vett igénybe, a teljes költségvetés mintegy 6 millió euró. A jeleneteket Németországban és Magyarországon forgatták. Olyan helyszíneket kerestek, amelyek megfelelnek a regény ténybeli szerkezetének, ezért egyes jeleneteket Budapest II. kerületében, a Lotz Károly utcában, Szabó Magda egykori otthonához közel vettek fel.

Az ajtó operatőre Ragályi Elemér, a két női főszerepet Helen Mirren és A mások életéből vagy A Baader-Meinhof csoport című filmből ismert német Martina Gedeck alakítja.Kapcsolódó