Péntekig lehet még jelentkezni a nagyon rövid filmek fesztiváljára


Március 9. a jelentkezési határideje annak a nemzetközi kezdeményezésnek, amely 3 percnél rövidebb filmeket vonz versenybe évről évre. A Très Courts – Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiválját május 3–5-én rendezik meg.

A fesztivál versenyébe nevezni lehet bármilyen műfajú és technikájú kisfilmet, a szervezők elfogadnak animációs, kisjáték-, dokumentumfilmeket, valamint mobilfilmeket egyaránt. Az egyetlen kikötés a terjedelmi korlát: az alkotások maximális időtartama 3 perc lehet.

A szakmai előzsűri március folyamán jelöli ki azt a kb. 20 filmet, amelyet a fesztivál nemzetközi programja mellett, Around the Très Courts România 2011 címmel fognak májusban vetíteni. A nemzetközi versenyprogram a francia szervezők novemberi felhívása nyomán állt össze.

A kiválasztott hazai filmek a zsűri és a közönség díjaiért versengenek. A díjak idén trófeák, okostelefonok és 3 éjszaka szállás Kolozsváron a TIFF idején. Idén először a Frankofónia Nemzetközi Szervezete különdíjat ajánlott fel annak a  legjobb romániai alkotásnak, amely a következő témák valamelyikét dolgozza fel:

  • emberi jogok, béke és demokrácia
  • nyelvi és kulturális sokszínűség
  • közös és hosszan tartó fejlődés
  • oktatás és képzés.

A fesztivál teljes szabályzata elérhető itt.Kapcsolódó