AFF on Tour – Astra-filmnapok holnaptól a Tranzit Házban


Dokumentumfilm-maraton kezdődik holnap a kolozsvári Tranzit Házban. A nemzetközi és hazai vonatkozású filmválogatás az előző években a műfajon belül díjazott filmekből állt össze. A szervező az Astra Filmfesztivál és a Tranzit Alapítvány.

A nagyszebeni Astra Filmfesztivál filmkaravánja az ország több helyszínén is állomásozik: Bukarestben a Román Paraszt Múzeumában és a Román Kulturális Intézetben, ezenkívül Déván, Brassóban és Jászvásárban.

A Tranzit Házban 4 napon keresztül – március 7–10-én – 18 dokumentumfilm kerül levetítésre, amelyből a 9 nyertes film a következő kategóriákban kapott díjat az Astrán: a legjobb dokumentumfilm (nemzetközi, diák- és Románia kategóriában), az Astra Film díja (nemzetközi, diák- és Románia kategóriában), a legjobb román dokumentumfilm különdíja, a legjobb Nugat-Európában készült dokumentumfilm nagydíja, vagy elnyerte a fesztivál fődíját.

A filmek Gender, Migráció, Roma, Aktivista Filmek témakörben kerülnek levetítésre, továbbá számos aktuális problémát (az amerikai gettó, elfelejtett hagyományok stb.) érintő filmet vetítenek. témákban.

A rendezvény műsorára tűzte többek közt a Crulic – Út a túlvilágba, a Járatlan utakon, az Én, a családom és Woody Allen, a Metrobranding – Egy szerelmi történet tárgy és ember között című filmeket.

A vetítési program elérhető a Tranzit Ház weboldalán.Kapcsolódó