Antal Nimród rendezi a Metallica 3D-s filmjét


Az amerikai metálzenekar csütörtökön bejelentette: Antal Nimródot kérték fel 3D-s mozifilmjük rendezésére.

„Nagy rajongója vagyok Nimródnak már az első magyar filmje, a Kontroll óta, amit 2004-ben mutattak be Cannes-ban, ahol mindenkit elsöpört” – idézi Lars Ulrich dobost a Lángoló Gitárok nevű zenerajongói blog. – „Izgatottan figyeltem azt is, ahogy a hollywoodi karrierje felpörgött az utóbbi években. Öt percnyi beszélgetés után magával ragadott a szenvedélyessége, illetve az, ahogy a kreatív folyamatokat kezeli, és hogy nem gondolkozik skatulyákban.”

„A Metallica mindig is az életem része volt, fantasztikus lehetőség, amikor a hőseinkkel dolgozhatunk. Ki fogjuk aknázni a Metallica erőteljes és lenyűgöző fellépéseinek energiáját, rakunk bele egy kis narrációt, és mindezt persze 3D-ben forgatjuk, hogy teljes legyen az élmény” – nyilatkozta a film kapcsán a Los Angeles-i születésű magyar rendező.

A Metallica először határozottan tagadta, hogy 3D-s filmre készülne, csak annyit közöltek, hogy lenyűgözi őket ez a technika. Azok után viszont, hogy egymás után kaptak szárnyra mégis a pletykák a lehetséges moziról, már kénytelenek voltak elismerni, hogy lesz – folytatja a blogszerző. Emlékeztet arra, hogy Antal Nimród korábban is szoros kapcsolatban állt a könnyűzene világával: játékfilmes munkássága mellett több együttes számára is rendezett sikeres videoklipeket.Kapcsolódó