Wes Anderson filmjével kezdődik idén a Cannes-i Filmfesztivál


Az amerikai Wes Anderson filmjével, a Moonrise Kingdommal kezdődik a 65. Cannes-i Filmfesztivál május 16-án, szerdán, a zsűri elnöke pedig az olasz Nanni Moretti lesz – jelentették be ma a szervezők a rendezvény weboldalán.

A Moonrise Kingdom egy sor közismert filmcsillagot hoz össze a filmvásznon: játszik benne többek közt Edward Norton, Bruce Willis, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton és Jason Schwartzman. A rendező Wes Anderson (Fantastic Mr. Fox, The Royal Tenenbaums, The Darjeeling Limited), aki Roman Coppolával együtt írta a forgatókönyvet. A film zenéjét A király beszédén, a Benjamin Button különös életén és Az élet fáján edződött Alexandre Desplat jegyzi.

A New England szigetén forgatott film „gyermekek és felnőttek gyötrelmes és megdöbbentő történetét meséli el 1965 viharos nyaráról”.

A fesztiváligazgató Gilles Jacob szerint „mivel Wes Anderson nyitja a fesztivált, a Croisette a fiatal amerikai filmet fogja ünnepelni”.

A május 16–27. között zajló 65. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos filmválogatását – a fő versenyprogramba és az Un certain regard szekcióba került, valamint a versenyen kívül vetítendő filmek listáját – április 19-én teszik majd közzé.Kapcsolódó