George Orwell 1984 című regényének újabb filmadaptációja készülhet Hollywoodban


Az 1984 című Orwell-regény filmes adaptációját tervezi a Brian Grazer és Ron Howard vezetette Imagine Entertainment, valamint az LBI Entertainment, élén Julie Yorn producerrel.

1984

A szatirikus politikai regény 1949-ben jelent meg. A történet egy disztópia, amelyben a felügyelő állam tökéletes alkalmazkodást diktál a polgároknak, hazugságokkal, félelemkeltéssel és kegyetlen büntetésekkel manipulálja őket. Az agykontroll és a személyi kultusz megjelenítése a náci Németországra és a sztálini Szovjetunióra emlékezteti az olvasót. Az 1949-ben kiadott regény Orwell legnépszerűbb munkája, számos nyelvre lefordították.

A két hollywoodi gyártó egyidőben folyamodott az Orwell-mű jogdíjaiért, és amikor erről tudomást szereztek, közös produkcióban kezdtek el gondolkodni – írja a hollywoodreporter.com. Jelenleg forgatókönyvírót keresnek, aki filmre adaptálná a regényt.

Az 1984-ből készült már néhány televíziós és moziadaptáció, a legutóbbit éppen 1984-ben rendezte Michael Radford, a főszerepeket John Hurt, Richard Burton és Suzanna Hamilton alakította.Kapcsolódó