40 év után újra felbukkant Mickey Mouse elődje


40 év után ismét bemutatták Walt Disney egyik legrégebbi rajzát, Oswald nyuszit (Oswald the Lucky Rabbit), akit Mickey Egér elődjeként tartanak számon.

Oswald the Lucky Rabbit

Egy 1928-ban készült, Oswaldot ábrázoló vázlat került elő a Walt Disney Company archívumából, amely egész héten látható lesz az Epic Mickey 2: The Power of Two nevű kaland- és akció-videojáték bemutatója alkalmából a texasi Austinban – tudósított a huffingtonpost.com.

Egy a Universal stúdióval kapcsolatos konfliktus eredményeképpen a csintalan Oswald nyuszi figurája 1928-ban feledésbe merült. A róla készült Disney-rajzok nagyrészét tárolási hely híján megsemmisítették, amikor a stúdió 1939-ben székhelyet változtatott. A vázlatot a 70-es években találták meg egy dobozban, de Oswald csak 2010-ben mutatkozott be a nagyközönségnek, amikor az Epic Mickey játék egyik királyát „alakította”.

A fehér papírra vetett ceruzavázlat az 1928-as Sky Scrappers című rajzfilmhez készült. A rajzon Oswald esernyővel védekezik az égből potyogó téglák ellen.Kapcsolódó