Séta Dumbledore roxfordi irodájában


Dumbledore professzor roxfordi irodáját és a híres varázslóiskola Harry Potter-filmekből ismerős nagy csarnokát is bejárhatják szombattól a hertfordshire-i Leavesden filmstúdió látogatói.

A Harry Potter-filmek forgatási helyszíne az angol Hertfordshire-ben

J. K. Rowling regényfolyamából 8 filmet forgattak a stúdió falai között. Az intézmény ezt szeretné kiaknázni – egyúttal páratlan lehetőséget kínálva a Potter-világ rajongóinak –, amikor lehetővé teszi, hogy a vendégek stúdiótúra keretében bejárják a felvételek díszleteit.

Mint a bbc.co.uk hírportál megjegyezte, egy négytagú családnak nem kis kiadás a 83 fontos (30 000 forintos) belépő, és jó néhányan kifogásolták, hogy túl drágák a stúdió ajándékboltjában megvásárolható tárgyak is. A szervezők azonban az utóbbi panaszt azzal intézték el, hogy az áruk „hihetetlenül jó minőségűek”, nem olcsó az előállításuk, és pénzbe kerül a forgalmazásuk is.

A Hermione Grangert alakító Emma Watson báli ruhájának másolata 241 fontért (85 000 forintért) eladó, a márkás varázslóseprűért 249 fontot (88 000 forintot) kérnek, Dumbledore ruházatáért pedig 495 fontot (175 000 forintot) kell fizetni. A boltból ugyanakkor az áruk 25 %-a 10 font alatt hazavihető, ami a családok számára is kedvező.

A stúdiótúrát egyfajta tesztként kezelik a szervezők: vajon az attrakció elég vonzó-e a lelkes rajongók számára, és „kötelezőnek” tartják-e majd, hogy elzarándokoljanak a forgatás helyszíneire. A BBC szerint fennáll annak a veszélye, hogy ha a rajongóknak nem tetszik a dolog, az kárt okozhat magának a Potter-brandnek, amely dollármilliárdokat hozott a filmek mögött álló Warner Bros. filmstúdiónak.

(MTI)


Címkék

Kapcsolódó