Erdélyből is vár nevezőket a vajdasági természetfilm-fesztivál


A Kétágú Hegy Természetvédelmi és Kulturális Közhasznú Egyesület a Cinema Filmműhellyel (Filmska radionica „Cinema”) együttműködve pályázatot hirdet amatőr és professzionális filmkészítők számára a Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztiválon történő részvételre.

A vajdasági Magyarkanizsán (Kanjiža) megrendezésre kerülő nemzetközi természetfilm-fesztivál alapvető célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson mindazon magyar nyelvű, a Kárpát-medencében élő amatőr és professzionális filmkészítő számára, akik a Kárpát-medence és a világ természeti értékeink bemutatását, valamint környezetünk védelmét a filmművészet eszközeivel kívánják szolgálni, és műveikkel hozzájárulnak a jövőorientált környezet- és természetbarát gondolkodásmód terjesztéséhez.

Természetfilmnek tekintenek a kiírók minden olyan dokumentumfilmet, melynek központi témája a tágan értelmezett – élő és élettelen – természet, valamint a természet és környezetünk védelme.

Nevezni lehet bármely 2011. január 1-je után készült. A kiírók az alábbi szempontok alapján várják a nevezéseket:

  • egy bizonyos fajt vagy társulást, tágabb életközösség életét, élőhelyét, viselkedési szokásait bemutató művel, maximum 50 perces időtartamban.
  • a világ valamely kisebb vagy nagyobb, tájképileg összefüggő, jellegzetes természeti táját, tájrészletét bemutató alkotásokkal, maximum 50 perces időtartamban.
  • valamely természeti vonatkozású, könnyed vagy absztrakt hangvételű kisfilmmel, maximum 15 perces időtartamban.
  • a vadászat kulturális, természeti és etikai vonatkozásait bemutató művel, maximum 50 perces időtartamban.
  • környezetvédelmi vonatkozású, vagy az emberi életmóddal kapcsolatos alkotással, valamint az ún. zöld sportokat (sziklamászás, barlangászat stb.) bemutató filmekkel, maximum 50 perces időtartamban.

Nevezni elektronikus formában és postai úton egyaránt szükséges. Nevezési díj nincs. A beküldhető alkotások száma: legfeljebb 3.

A nevezési határidő: 2012. június 15. 

A fesztivált augusztus 3–5-én szervezik meg a szerbiai Magyarkanizsán.

További részletek a díjakkal és a nevezés feltételeivel kapcsolatban itt.



Kapcsolódó