Filmtett-alkotótábor: a hétvégéig lehet részvételidíj-kedvezményt igényelni


Bő két hét van még hátra a 11. Filmtett-alkotótábor jelentkezési határidejéig, az április 15-ig pályázók pedig igényelhetik adatlapjukon az 50%-os részvételidíj-kedvezményt.

A július 31–augusztus 10. között a Sepsiszentgyörgyhöz közeli Besenyő faluban megszervezendő alkotótábor 9 csoportjába lehet önéletrajzzal, kitöltött adatlappal és további, csoportspecifikus anyagokkal jelentkezni. A teljes tábori felhívás itt olvasható.

A tábor első felében a rendezők filmterveiket véglegesítik, színészeket és stábtagokat válogatnak és helyszínt keresnek. A többiek a technikával és a csoportjukban „kóstolgatott” filmes szakma sajátos szabályaival és titkaival ismerkedhetnek meg. A tábor közepén 2–3 forgatási nap következik, az hátralevő napok utómunkával telnek. A tábor utolsó estéjén nyilvános vetítésen nézhetik meg a táborlakók és a helyiek a 10 nap alatt elkészült kisjáték- és animációs filmeket, és fellapozhatják a kritikuscsoport által összeállított újságot.

A csoportveztők idén:

  • rendező: Hajdu Szabolcs
  • animáció: Patrovits Tamás
  • operatőr és segédoperatőr: Bálint Arthur és Bántó Csaba
  • hang: Várhegyi Rudolf és Zányi Tamás
  • producer-gyártásvezető-felvételvezető: Durst György és Boros Melinda
  • színész: Török-Illyés Orsolya
  • filmkritikus: Margitházi Beja és Varga Zoltán.

Pályázati díj nincs. A részvételi díj, 30 000 forint / 450 lej vagy ennek megfelelő euró. Ez magába foglalja a szállás, a teljes ellátás, a felhasznált nyersanyag és technika, valamint az oktatás összes költségét (nem foglalja magába az útiköltséget). 10 résztvevő számára 50 %-os részvételidíj-kedvezményt biztosítunk szociális alapon. A kedvezményt az adatlapon kell igényelni április 15-ig.

A pályázat határideje április 31.Kapcsolódó