Jean-Paul Gaultier és Ewan McGregor a cannes-i zsűriben Jean-Paul Gaultier és Ewan McGregor a cannes-i zsűriben

Jean-Paul Gaultier és Ewan McGregor a cannes-i zsűriben

A színészek közül Ewan McGregor, a rendezők képviseletében Alexander Payne és Raoul Peck, valamint Jean-Paul Gaultier divatkreátor biztosan tagja lesz a 65. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramja zsűrijének – erősítette meg szerdán Thierry Frémaux a Canal+ francia kereskedelmi televízió egyik műsorában.

Jean-Paul Gaultier

Frémaux először csak egy olyan „skót” tagot emlegetett, aki egyszer már „óriási benyomást tett Cannes-ban”, majd a műsor végén kimondta McGregor nevét.

Az újságírók „totózó” kérdései alapján az is kiderült, hogy Raoul Peck haiti és Alexander Payne amerikai rendezők, valamint Emmanuelle Devos francia és Diane Kruger német színésznő is tagja lesz a testületnek. Az outsider Jean-Paul Gaultier pedig moziimádata miatt kapott meghívást a zsűribe.

A Nanni Moretti olasz rendező által vezetett zsűri további tagjai Hiam Abbasz palesztin rendezőnő-színésznő és Andrea Arnold brit rendezőnő – derül ki a fesztivál által szerda este hivatalosan is közzétett névsorból.

„Hagyomány, hogy meghívunk olyan embereket, akikről tudjuk, hogy mozirajongók, de akik nincsenek benne a film világában. Fontos, hogy olyan emberek is legyenek a zsűriben, akiknek spontán véleménye van a dolgokról" – indokolta Jean-Paul Gaultier meghívását Frémaux.

A 60 éves divattervező több alkalommal beszélt már arról, hogy élete egyik nagy álma az, hogy egyszer zsűrizhessen Cannes-ban. Számos alkalommal tervezett már jelmezeket filmekhez, például Pedro Almodóvar alkotásaihoz, s ez Frémaux szerint legitimitást ad ahhoz, hogy mások munkájáról ítélkezzen.

A világ egyik legrangosabb seregszemléje május 16-án Wes Anderson Holdfény királyság című komédiájával nyílik meg, Bruce Willisszel a főszerepben. A május 27-ig tartó fesztivál hivatalos versenyprogramjába 22 alkotás kapott meghívást.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat