Tízen a Filmért


Új projektet indít idén a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF): a Tízen a Filmért (10 pentru Film) programban tíz tehetséges színművészt – és két „ígéretes fiatalt” – mutatnak be a szakmának és a közönségnek Kolozsváron, június 7. és 9. között, a Román Film Napjai keretében.

A Tízen a Filmért célja, hogy új arcokat fedezzen fel a film számára: olyan – pályájuk kezdetén álló – színészeket válogattak be a programba, akik a színházi világban már bizonyítottak, de mindeddig nem volt lehetőségük filmben is szerepelni.

A kiválasztott színművészek között van Pethő Anikó, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művésze, valamint Cristian Balint (szabadúszó, Bukarest), Colin Buzoianu (Temesvári Nemzeti Színház), Lari Giorgescu (szabadúszó, Bukarest), Cristian Grosu (Kolozsvári Nemzeti Színház), Lucreţia Mandric (Teatrul Tineretului, Piatra Neamţ), Maria Obretin (szabadúszó, Bukarest), Elena Popa (Andrei Mureşanu Színház, Sepsiszentgyörgy), Török Olga (Temesvári Német Színház), Raluca Vermeşan (Nottara Színház, Bukarest); továbbá két „ígéretes ifjú”: Vlad Balan (Brainstorming Társulat, Bukarest) és Mădălina Ciotea (Anton Pann Színház, Râmnicu-Vâlcea).Kapcsolódó