Újraforgatják A hét mesterlövészt


Tom Cruise kaphatja a főszerepet A hét mesterlövész című klasszikus western újraforgatott változatában – adta hírül a The Sun című brit lap névtelenségbe burkolózó, bennfentes forrásra hivatkozva.

Tom Cruise a hét revolverhőst összetartó Christ alakítaná. A szerepet az 1960-ban készült eredeti változatban – amelyet John Sturges rendezett – Yul Brynner játszotta. A bennfentes forrás szerint Cruise egyébként is szereti a westernt, A hét mesterlövésznek pedig nagy rajongója, és alig várja, hogy dolgozhasson benne.

A filmet az MGM amerikai stúdió készítteti, nagynevű színészeket verbuvál hozzá. A történet amúgy szintén verbuválásról szól: olyan fegyverforgatókat keres egy szegény mexikói falu, akik hajlandók szerény fizetségért megvédeni őket egy 40 fős rablóbandától. Sturges filmje sem egészen eredeti, mivel a témát legelőször Akira Kuroszava japán rendező vitte vászonra A hét szamuráj címmel, ezt vette-tette át Sturges western környezetbe.

Az amerikai filmben a hetek közt – a „jó” oldalon – Brynner mellett többek közt Steve McQueen, Charles Bronson, James Coburn látható, az ellentábor vezéreként a fő rossz pedig Eli Wallach. A „jók” már mind halottak, Wallach viszont – aki az említettek közül a legkorábban született – 96 éves, és 2010-ben két filmben is szerepelt. Wallach egy másik híres westernből is ismert: Sergio Leone A jó, a rossz és a csúf című filmjében a csúfot alakította. 2005-ben filmanekdotát készített A jó, a rossz és én címmel.

(MTI)Kapcsolódó