Filmrendezők mesterkurzusa


A Magyar Író Akadémia nem hagyományos egyetemi képzés, hanem egyfajta mesterkurzus, ahol lehetőség nyílik a filmes szakma professzionális művelőivel való találkozásra, konzultációra, az ambíció értő, fejlődést segítő közegben gyakorlására.

A Magyar Író Akadémia Magyarország ismert és elismert filmrendezőit kéri fel (Bacsó Péter, Enyedi Ildikó, Grunwalsky Ferenc, Kamondi Zoltán, Koltai Lajos, Makk Károly, Sándor Pál, Szomjas György, Tímár Péter, Török Ferenc, a kurzus moderátora: Báron György), hogy avassák be a hallgatókat a mű születésének kulisszatitkaiba, amivel lehetőséget biztosítanak az alkotó környezetben való fejlődésre.

A filmrendezők mesterkurzusa nem technikákat oktat, mind inkább szemléletet ad, és testközelbe hozza a filmes szakma legismertebb képviselőit, illetve bepillantást enged műhelytitkaikba, élményeikbe, tapasztalataikba. A mesterkurzus célja, hogy az előadók mintát és példát adjanak saját munkáik és rendezői szemléletük közvetítése által, a filmek születéséről és kulisszatitkairól beszélve, valamint a személyes életutakat, tapasztalatokat bemutatva.

Jelentkezhetnek mindazok, akiknek filmes ambícióik vannak, és ehhez inspiráló alkotói közeget keresnek, amatőr filmesek, munkájukban a vizualitással, mozgóképpel, filmelmélettel, foglalkozó szakemberek, mozgóképkultúrát oktató pedagógusok, a kultúra iránt fogékony értelmiségi, vagy értelmiségi pályára készülő fiatalok.

Részletek
Kapcsolódó