Négy magyar film Karlovy Varyban


Szabó István, Bergendy Péter, Cserhalmi Sára és Fliegauf Benedek filmjeit hívta meg a júliusi Karlovy Vary-i filmfesztivál, Közép-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiválja.

Karlovy Varyban június 29. és július 7. között 47. alkalommal rendezik meg a film nemzetközi ünnepét. A közel 200 játékfilmet felvonultató közkedvelt rendezvény teljes versenyprogramját tegnap hozták nyilvánosságra a szervezők.

Közép-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiváljára négy magyar film kapott meghívást, közülük kettőt először Karlovy Varyban láthat a külföldi közönség. Bergendy Péter A vizsga című második játékfilmje és Cserhalmi Sára első játékfilmje, a Drága besúgott barátaim a csehországi fesztivál „East of the West” elnevezésű versenyprogramjában mutatkozik be, mely a régió pályakezdő filmrendezőre fókuszál. Mindkét alkotás külföldi forgalmazási jogait a Magyar Nemzeti Filmalap értékesíti.

A fesztivál már korábban nyilvánosságra hozta, hogy Szabó István Az ajtó című filmjét különprogram keretében tűzi műsorra és a főszereplő Helen Mirrent Kristályglóbusz életműdíjjal méltatja.

Kép a Csak a szél című Fliegauf-filmből

A berlini filmfesztivál Ezüst Medve díjával jutalmazott Csak a szél című Fliegauf-film a fesztivál Horizons nevű válogatásában lesz látható júliusban.

(Magyar Filmunió)Kapcsolódó