Egon és Dönci sikere Olaszországban és Teheránban


Az Egon és Dönci, az első magyar egészestés 3D animációs film az olaszországi Casertában megrendezett filmfesztiválon két kategóriában is sikert ért el, míg Teheránban az Aranypillangó díjat kapta meg.

Az animáció az olaszországi II. Drake Nemzetközi Filmfesztiválon (DIFF) különleges témaválasztásával két kategóriában – a DIFF Future és a Make the DIFFerence elnevezésűekben – a legjobbnak bizonyult. Az alkotás a teheráni XXII. Nemzetközi Ifjúsági- és Gyermek Filmfesztiválon pedig elnyerte az Aranypillangó díjat.

A film főszereplője Egon, a kissé szórakozott, amatőr űrkutató, aki egy távoli csillagrendszer egyik kis bolygóján él Döncivel, a túltáplált, kétbalkezes, macskaforma lénnyel.

Bolygójukra egy nap ismeretlen eredetű tárgy zuhan le, amelynek roncsai között megcsillan egy lemez, rajta az emberiség üzenetével. Egon elhatározza, hogy felveszi a kapcsolatot a magáról hírt adó civilizációval. Bádogűrhajót épít és Döncivel együtt elindul. Kalandok sora után sikeresen landolnak a Földön, s megismerkednek egy földlakóval, aki mesél nekik a bolygóról, az emberekről.

Forrás: MTI


Címkék

Kapcsolódó