Életrajzi filmet rendez a „gladiátor”


Nagyjátékfilm-rendezőként akar szerencsét próbálni Russell Crowe. Első témája a fiatalon elhunyt, amerikai stand-up komikus, Bill Hicks életrajza.

Az új-zélandi származású színész maga tervezi eljátszani a főszerepet. A forgatókönyvet egykori iskolatársa, Mark Staufer írta – tudta meg az orange.co.uk. A film 2013-ban lép produkciós fázisba.

„Bill Hicks élete tragikusan rövid, de lenyűgözően érdekes volt. A forgatókönyv több átalakuláson is átment. Ez hatalmas szerep bárki számára, annál is inkább, mivel a film rendezője egy olyan Oscar-díjas színész, mint Russell Crowe” – nyilatkozta Mark Staufer.

William Melvin „Bill” Hicks zenész és stand-up comedy színész volt, aki élesen bírálta korunk civil társadalmát. Show-műsorai általában a társadalomról, vallásról, politikáról, filozófiáról és egyéb személyes érdekeltségű témákról szóltak. Beszédei gyakran valódi fekete vígjátéknak minősültek. Kigúnyolta a fogyasztói hozzáállást, a felületességet, a középszerűséget, a sajtó és az amerikai popkultúra banalitásait, amelyekkel szerinte a vezető osztály butaságban és közönyben tartja az embereket – jellemzi Bill Hickst a Mediafax.

Bill Hicks 32 évesen, hasnyálmirigy-rákban hunyt el, 1994-ben.

Russell Crowe-nak nem ez az első rendezői próbálkozása: néhány kisjátékfilm már fűződik a nevéhez, és ő rendezte énekesnő felesége, Danielle Spencer több videoklipjét is.Kapcsolódó