9/11-es dráma nyitja a velencei fesztivált


Mira Nair 9/11-es témájú drámája, a The Reluctant Fundamentalist című Mohsin Hamid-regényadaptáció (főszerepeiben Riz Ahmed és Kiefer Sutherland) nyitja a 69. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált augusztusban.

A film a New Yorkban élő, indiai származású rendezőnő első munkája Amelia című 2009-es életrajzi drámája óta (utóbbit negatívan fogadta a kritika). 9/11-es témájú filmjében a brit Riz Ahmed fiatal pakisztánit alakít, aki a Wall Streeten dolgozik 2001 szeptemberében. A terroristák World Trade Center elleni támadása derékbe töri ragyogónak látszó jövőjét, és megingatja a rendszerbe vetett hitét – írja a deadline.com.

A szereposztásban megjelenik Kate Hudson, Kiefer Sutherland, Liev Schreiber, Martin Donovan, Om Puri és Shabana Azmi is. A forgatókönyvet William Wheeler írta Hamid 2007-es könyve alapján.

Az idei velencei filmfesztivál augusztus 29-én kezdődik és szeptember 8-án ér véget. Mira Nair-filmet ötödször válogatott programjába a fesztivál, de ez az első alkalom, hogy a munkáját nyitófilmként vetítik.Kapcsolódó