Harvey Weinstein összehívná a filmrendezőket a coloradói tragédia miatt


Harvey Weinstein producer szerint a coloradói tragédia okai a fegyverellenőrzés hiányában keresendők, ugyanakkor itt az ideje, hogy a hollywoodi filmesek megvitassák, hogyan hatnak az erőszakos filmek a nézőkre.

A The Huffington Postban megszólalt Weinstein – számos ultraerőszakos hollywoodi film producere – tanácskozásra hívta a filmkészítőket a Coloradóban tucatnyi halálos áldozatot és 58 sebesültet követelő mozis lövöldözés nyomán.

„Szerintem mint filmkészítőknek, le kellene ülnünk egymással – a Martin Scorseséknek, a Quentin Tarantinóknak és remélhetően mindannyiunknak, akik erőszakot ábrázolnak a filmjeikben –, és meg kellene tárgyalnunk az ebben játszott szerepünket” – idézte a producert a deadline.com filmes portál.

Weinstein többek között a Becstelen Brigantyk és a karácsonykor megjelenő Django elszabadul című Tarantino-filmek producereként megjegyezte, hogy a filmekben megjelenő erőszak kérdése olyan téma, amellyel minden alkalommal meg kell birkóznia. Mint mondta, egy bizonyos ponton neki is elege van a filmes erőszakból, ugyanakkor tekintettel kell lenni a filmes alkotókra is.

A The Hollywood Reporterben a legendás filmrendező, Peter Bogdanovich ennél sokkal tovább megy, amikor kerek-perec leszögezi, hogy a filmekben elszabadult az erőszak. „A filmvásznon tízszeresére nőtt az erőszak. Már csaknem pornográf. Valójában az is. A videojátékok ugyancsak erőszakosak” – jelentette ki Az utolsó mozielőadás rendezője.

(MTI)
Kapcsolódó