Elkészült a Tüskevár filmváltozata


Elkészült a Tüskevár egészestés filmváltozata; a Fekete István kultikus regényét feldolgozó mozit, amelyet Balogh György rendezett, szeptember végétől láthatja a közönség – írja a filmhu.

A film ősbemutatóját csütörtökön tartották Csongrádon. Balogh György a premier előtt az MTI-nek elmondta, hogy a film jeleneteinek nagy részét még hét éve Csongrádon és a város húsz kilométeres körzetében vették föl: forgattak a Körös-torokban, a Tisza árterében és a madárvilágáról híres Csaj-tónál, és természetesen az eredeti helyszínen, a Kis-Balatonnál, valamint Budapesten is.
Bár majdnem az összes jelenet felvételére egy nyár alatt sor került – 2006-ban volt szükség még néhány napnyi pótforgatásra –, a pénzhiány miatt az utómunkák elhúzódtak. Magánbefektetőknek köszönhetően azonban áprilisban sikerült befejezni a filmet – közölte a rendező. Tutajost a Sorstalanságból ismert Nagy Marcell alakítja. Matula bácsit Kovács Lajos, István bácsit Eperjes Károly, Náncsi nénit Pogány Judit játssza, de feltűnik Rékasi Károly, Détár Enikő, Haumann Péter és Szacsvay László is.Kapcsolódó